Book trivia

Photo courtesy of StockExchange

Bibliophiles can put their minds to the test at Columbia Public Library's book trivia night at 6 p.m. on Wednesday, Nov. 28. Sign up with a team of three to six adults or individually — a team will be created for you.

Vox is here to help you prepare for the 100 literature-related questions. Flex your brain power with a little warm-up trivia. Answers below.

1. What is Mr. Darcy's first name in Jane Austen's Pride and Prejudice?

a) William

b) Fitzwilliam

c) Um, Darcy, duh

d) Filbert

2. What book begins with this sentence: "May 3. Bistritz. — Left Munich at 8:35 P.M., on 1st May, arriving at Vienna early next morning; should have arrived at 6:46, but train was an hour late."

a) The Adventures of Sherlock Holmes

b) The Count of Monte Cristo

c) The Book Thief

d) Dracula

3. What other name did Charles Dickens consider for Tiny Tim?

a) Puny Pete

b) Little Liam

c) Mini Mark

d) Tiny Theodore

4. What is the longest novel ever written?

a) In Search of Lost Time by Marcel Proust

b) Atlas Shrugged by Ayn Rand

c) War and Peace by Leo Tolstoy

d) Mission Earth by L. Ron Hubbard

5. Which of the following is not one of the first four names of Professor Dumbledore in the Harry Potter series?

a) Percival

b) Albert

c) Brian

d) Wulfric

6. What was Margaret Mitchell's working title for Gone With the Wind?

a) On the Weary Road

b) Dreaming of Tara

c) The Plantation and the Land

d) Ba! Ba! Black Sheep

7. What book includes a character named Edward Rochester?

a) The Scarlet Letter

b) A Tale of Two Cities

c) Jane Eyre

d) The Hound of the Baskervilles

8. What literary character gives the following advice: "Neither a borrower nor a lender be"?

a) Mercutio

b) Polonius

c) Ebeneezer Scrooge

d) Oliver Twist

9. What hour do the clocks strike in the opening of George Orwell's 1984?

a) One

b) Fifteen

c) Thirteen

d) Midnight

10. What author has had most books land the No. 1 spot on the New York Times Best Sellers list for fiction?

a) James Patterson

b) John Grishman

c) Dan Brown

d) Nora Roberts

Answer key:

1. B, 2. D, 3. A, 4. A, 5. B, 6. D, 7. C, 8. B, 9. C, 10. A

What was your final score?

And don't forget to follow us on Facebook and Twitter for more updates!

Recommended for you

comments powered by Disqus